Over boekwinkel De Juffertoren

Boekwinkel De Juffertoren biedt via internet hobbymatig een zeer breed assortiment kwaliteitsboeken aan voor zeer scherpe prijzen. Wij zijn amateurs in de zin dat we geen full-time boekverkopers zijn en dat we liefhebbers zijn van het goede boek. Wat dat betreft is De Juffertoren dóór en vóór boekenliefhebbers.

Aanbod

We hebben geen eigen webwinkel maar bieden boeken aan via boekwinkeltjes.nl en bol.com. De onderwerpen zijn zeer divers. U kunt zowel boeken over kunst, fotografie, geschiedenis, esoterie, techniek, natuur, literatuur als religie bij ons vinden.

Voorwaarden

Alle aangeboden boeken zijn tweedehands. Dat betekent dat de boeken allemaal lichte gebruikssporen hebben. Deze worden niet allemaal beschreven. Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld. Hinderlijke gebreken worden wel vermeld.

Wanneer u nog niet eerder bij ons heeft besteld, vragen we om betaling vooraf. Na afspraak is afhalen vaak ook mogelijk. Boekwinkel De Juffertoren staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Noord-Nederland onder KvK-nummer 59501359. U ontvangt van ons altijd een factuur.

Inkoop

We zijn altijd geïnteresseerd in partijen boeken mits ze in goede staat verkeren. We komen graag bij u langs om te beoordelen of uw boeken voor ons interessant zijn. Dan kunnen we u geheel vrijblijvend een prijsvoorstel doen!

Contact

U kunt ons mailen via: info [apenstaartje] dejuffertoren [punt] nl

Over De Juffertoren

In Schildwolde, de residentie van deze boekwinkel, staat één van de drie Juffertorens van de provincie Groningen. De toren van Schildwolde dateert volgens de toren zelf uit 1289, maar is zeker ouder. De klok van de toren speelt een centrale rol in de jaarwisseling. Vanaf acht uur op oudejaarsavond tot 's ochtends acht uur op nieuwjaarsdag wordt de klok onafgebroken geluid door de bevolking. Na het luiden kan men er een drankje aangeboden krijgen: het kloksmeer. Om dit te bekostigen wordt op oudejaarsdag in het dorp gecollecteerd door het comité Kloksmeer, bestaand uit ongetrouwde mannen uit de bevolking van Schildwolde. Het comité staat er ook garant voor dat de klok - met als enige onderbreking de twaalf slagen met de hand om middernacht - onophoudelijk wordt geluid.